Lansarea celei de-a treia editii a Topului celor mai de succes 100 de femei din Romania a starnit un viu interes din partea mass-media. Doua femei manager pe prima pozitie, schimbari spectaculoase in varful ierarhiei, 34 de nume noi si modificarea metodologiei de calcul sunt doar cateva dintre noutatile din acest an.

Si de aceasta data, televiziunile, posturile de radio si presa scrisa au alocat spatii ample prezentarii clasamentului celor mai de succes femei din Romania, lansat saptamana trecuta. Articolele au vizat, in principal, modificarile survenite pe primele zece locuri, dar si prezentarea noii metodologii de calcul care a adus schimbari importante in Top.


“Cotidianul” titreaza: “Afacerile urca femeile in Top 100”. Autorul articolului realizeaza o trecere in revista a domeniilor din care provin femeile de succes, a modului in care s-a realizat punctarea si a primelor zece clasate. El aminteste ca in acest an topul cuprinde clasamentul international, preluat din publicatia americana Forbes, al primelor 50 de celebritati pe plan mondial, completat, in aceasta editie, de topul celor mai puternice femei din lume, publicat de Fortune.


“Ce trebuie sa faci sa ai succes”, “Afaceriste si manageri” sunt doar cateva dintre intertitlurile ce insotesc un amplu articol intitulat “Cele mai invidiate femei din Romania”, publicat de ziarul 7 Plus. In cadrul aceluiasi material sunt prezentate atat profilul romancei de succes, asa cum reiese el din studiul realizat de institutul de cercetare de piata Synovate pentru revista Capital, cat si clasamentul primelor zece femei cu cele mai mari salarii din lume.


“Ziarul Financiar” face o scurta prezentare a topului Capital in articolul “Doua ocupante ale primului loc in topul celor mai de succes femei”.


Cotidianul “Ziua” noteaza ““Top 100 Femei de Succes” are doua castigatoare” si prezinta cele mai importante schimbari din clasament. In cadrul aceluiasi articol sunt nominalizate si doamnele de succes din cultura, lumea sportului si a modei, mass-media si show-biz.


si lista poate continua cu publicatiile “Azi”, “Gardianul”, “Curierul National”, “Evenimentul Zilei”, “Libertatea”, “Nine O’Clock”, “Romania Libera”, “Ziarul” etc. Acestora li se adauga site-urile de stiri, presa locala, posturile de radio si TV.


La evenimentul de lansare, transmis in direct de postul de televiziune Realitatea TV, desfasurat la Hotelul Hilton, au participat, alaturi de echipa Capital ce a realizat acest top, reprezentanti ai trustului de presa Ringier, numerosi reprezentanti ai mass-media si mai mult de 30 dintre doamnele prezente in clasamentul din acest an. Printre acestea s-au numarat Georgiana Pogonaru, general manager Romcolor 2000, si Camelia sucu, manager Class Mobexpert, clasate pe primul loc, Maria Grapini, presedinte CA Pasmatex Timisoara, Mihaela Marcu Cristescu, medic pediatru MedLife, Ana Diculescu sova, avocat/senior partner Casa de avocatura NNDKP, Aurora Liiceanu, psiholog, Irina Cajal, consilier MAE, Eleanor Sebastian, publisher Time Out, Mariana Braescu, director fondator Casa Lux, Cristiana Copos, director general Ana Co, Mihaela Leventer, medic primar dermatovenerolog etc.


In aceasta editie a “Top 100 Femei de succes” au dominat femeile ce ocupa pozitii de top management (29), urmate de femeile de afaceri (27). O pondere importanta o detin si femeile din lumea artistica (11), din lumea medicala (8), industria modei si a infrumusetarii (5), din cadrul organismelor internationale de renume (4). De asemenea, vedetele TV si sportivele au reprezentante de marca in aceasta editie, dar nu lipsesc nici profesiile liberale. Alte domenii din care provin femeile de succes prezente in top sunt politica, diplomatia si invatamantul.