Marcelo Goulart, managing partner la First Alliance, consilier pentru averi din Zurich, a fost atât de ocupat să-și ajute clienții să părăsească Regatul Unit, încât nu și-a luat vacanță în această vară.

Un raport Henley Private Wealth Migration a sugerat că în 2024, din Marea Britanie vor pleca 9.500 de persoane cu avere netă ridicată, mai mult de dublu faţă de cifra de anul trecut, de 4.200 (care în sine a fost o cifră record), scrie Cityam.com.

80% dintre clienții unui consilier financiar fie au părăsit țara, fie urmează să o facă

Goulart a declarat că 80% dintre clienții săi din Regatul Unit fie au părăsit țara, fie sunt în faza finală de a face acest lucru. El a adăugat că aceștia s-ar putea întoarce (nu trebuie uitat că au avantajul de a fi foarte bogați și foarte mobili), dar mai întâi trebuie să vadă cum sunt tratați viitorul buget al Muncii.

Sun așteptate reforme semnificative, de la impozitul pe câștiguri de capital, impozitul pe moștenire și regimul fiscal non-dom.

Un exod demografic, ca rod al alegerilor care au loc în toamnă

Keir Starmer consideră în mod clar că acest exod demografic este rodul alegerilor care au loc în toamnă.

”Cu cât ne apropiem de ziua definitivării bugetului, cu atât devine mai clar că eforturile guvernului sunt concentrate pe creșterea veniturilor pe termen scurt, mai degrabă decât pe o reformă pe termen lung, pro-creștere”, a declarat el.

Și mai alarmant, scrie publicația, este că unele personalități ale orașului cu legături strânse cu Muncii se plâng, pe la colțuri, că prim-ministrul și ministrul Finanțelor au fost capturați de Trezorerie, ale cărei instincte sunt doar de a aduna bani mai mulți în cuferele sale prin orice mijloace necesare. În acest fel, „gaura neagră” fiscală va începe să se micșoreze, dar nu fără un cost.

Londra Marea Britanie
SURSA FOTO: Dreamstime

Un semn de avertizare timpurie

Conform Cityam, este puțin probabil ca super bogații care și-au luat tălpășița, clienții lui Goulart și alții ca ei, să se întoarcă în țară, deși miniștrii viitorului Cabinet Muncii s-ar putea să nu le regrete absența.

Între timp, cetățenii de rând ar trebui să vadă în plecarea lor un semn de avertizare timpurie.

Numărul milionarilor din Regatul Unit a scăzut cu 8% în ultimul deceniu

Sondajele recente oferă Partidului Laburist un avans izbitor faţă de Partidul Conservator de dreapta rival.

Laburiştii s-au poziţionat ca un partid pro-business, cu accent pe crearea de bogăţie. Dar programul său electoral este un semn clar că intenţionează să vizeze lacunele de care beneficiază cei bogaţi pentru a finanţa mai eficient serviciile publice.

Laburiștii s-au angajat să îndepărteze lacunele fiscale pentru aşa-numitele persoane fizice fără domiciliu, să reducă evaziunea fiscală, să elimine scutirile fiscale pentru şcolile independente şi să majoreze taxele la achiziţiile de proprietăţi rezidenţiale de către non-rezidenţii în Marea Britanie.

Numărul milionarilor din Regatul Unit a scăzut cu 8% în ultimul deceniu, potrivit Henley, în contrast puternic cu majoritatea celorlalte economii majore din Europa şi nu numai.