Răsturnare de situaţie în dosarul Ferma Dacilor. Patronul de factor al pensiunii de lângă Tohani, judeţul Prahova, a depus o plângere penală în justiţie. Iată cum explică situaţia avocatul său.
Patronul de la Ferma Dacilor continuă lupta în justiţie
Patronul de la Ferma Dacilor, Cornel Dinicu, a depus plângere penală. Toate detaliile au fost făcute publice de către avocatul Iancu Tudor, care îl reprezintă pe Dinicu.
Aşadar, în urma incendiului care s-a soldat cu 8 morţi, Cornel Dinicu a depus plângere penală. El se va constitui parte vătămată. Reamintim că Dinicu este deja arestat preventiv în acest dosar.
Avocatul său a explicat că între reprezentanţii pensiunii din Prahova şi compania de furnizoare de energie electrică a existat o corespondenţă bogată. Totuşi, toate documentele au dispărut în incendiu.
Iancu Tudor a indicat că patronul de la Ferma Dacilor se va constitui parte vătămată în raport cu respectiva companie de electricitate.
„Dânsul mai are, anterior, nişte plângeri şi nişte sesizări cărora nu li s-a dat curs. Există o corespondenţă bogată, încercăm acum să o refacem.
Pentru că ştiţi, acum, din cauza acestui incident, s-au pierdut foarte documente, care atestă această corespondenţă cu autorităţile făcută de domnul Dinicu şi cred că va fi relevantă prin prisma lipsei de diligenţă”, a declarat avocatul la Antena 3.
Avocatul lui Cornel Dinicu insistă şi el că la mijloc ar fi vorba despre o mână criminală. În urma plângerii penale pe care a depus-o clientul său, se va putea avea acces şi la materialul dosarului, spune Iancu Tudor. Acest lucru nu se întâmplă în prezent.
Avocatul a mai comentat şi informaţia că patronul de la Ferma Dacilor ar fi denunţat sau reclamat pe cineva, totul cu scopul de a se disculpa în dosar. Iancu Tudor a indicat faptul că acest lucru este fals. Nu există niciun astfel de denunţ sau reclamaţie, spune el.
„Domnul Dinicu a formulat şi dânsul o plângere penală, evident, se va constitui şi parte vătămată, pentru a putea, în primul rând – şi aceasta a fost şi o strategie de-a noastră, în apărare – pentru a putea avea acces şi la materialul dosarului.
Pentru că nu avem nici acum acest acces, subsumat acestei credinţe legitime că este o mână criminală şi pentru a se cerceta, evident, în amănunt, toate aceste aspecte pe care dânsul le-a semnalat şi pe care nu… nu ştiu, nu s-a voit să se aducă în spaţul public”, a adăugat avocatul Iancu Tudor.
Ce se întâmpla, de fapt, cu alimentarea cu energie a pensiunii care s-a făcut scrum?
Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) confirmă faptul că a primit reclamaţii de la reprezentanţii pensiunii Ferma Dacilor, în luna mai 2023, cu privire la existenţa unor fluctuaţii de tensiune în reţea.
Ulterior, ANRE a cerut distribuitorului de energie din zonă, DEER (fosta Electrica Distribuţie) să verifice situaţia, scrie HotNews.
„DEER a descoperit că, de fapt, pensiunea se alimenta de la un punct de consum aflat la 650 de metri depărtare, care avea aviz pentru o pompă de apă şi certificat de racordare pentru o casă de locuit cu panouri fotovoltaice, când de fapt avea nevoie de un întreg post de transformare pentru a-şi acoperi consumul”, mai notează sursa citată.
„Societatea comercială era racordată la reţeaua de alimentare cu energie electrică în baza unui contract încheiat în anul 2014, pentru un consumator non casnic tip persoană fizică, loc de consum cu denumirea ”pompă de apă” având o putere de 8.00 Kw, insuficientă pentru susţinerea consumatorilor electrici ai unei pensiuni”, se arată şi în rechizitoriul procurorilor.