Ferma Dacilor, pensiunea din Tohani care a luat foc, este considerată de mulți turiști un loc de poveste. Cornel Dinicu, antreprenorul care atrage anual mii de oameni pe dealurile din Tohani, a dat detalii despre afacerea sa de succes.
Ferma Dacilor se află pe dealurile din Tohani, departe de aglomerația de pe Valea Prahovei. Este un proiect inițiat de un antreprenor prahovean care a crescut în această zonă pitorească. Afacerea a început acum 10 ani.
Cornel Dinicu a achiziționat, atunci, terenuri care erau inițial „pline de mărăcini”, transformându-le ulterior într-o afacere prosperă.
Cum a pornit totul la Ferma Dacilor
„Lăsam mașina în stradă că nu puteam să intrăm în fermă. Și am tot cumpărat, din aproape-n aproape până am ajuns la 40 de hectare. Apoi ne-am apucat să construim o fermă cu mâncare bio. Inițial a fost pentru mine și familie. Apoi au vrut și prietenii mâncare bio. Și așa am început să livrăm coșuri cu mâncare bio”, a relatat Cornel Dinicu cum a început totul.
Ferma Dacilor a pornit de la dorința familiei de a avea acces la alimente cât mai naturale și sănătoase. La început, ferma a reprezentat primul pas. Au adus animale și au continuat în acest mod timp de un an.
Cu toate acestea, la un moment dat, datorită numărului mare de animale sălbatice din zonă, au constatat că le lipseau aproximativ 1.000 de păsări. A fost acel moment care l-a determinat pe Cornel să realizeze că nu poate continua în aceeași direcție. Astfel, peste noapte, a luat decizia de a schimba întregul proiect. Dintr-o fermă de animale, a transformat totul într-un restaurant.
Cornel Dinicu susține că a avut „instincte bune”
Cornel Dinicu se consideră o persoană „vulcanică”. Cu toate că recunoaște că pornirea unui business fără analize este un risc major, consideră că a avut noroc până în prezent. El a spus că a avut „instincte bune”, conform observatorulph.ro.
De-a lungul a 10 ani, a avut o cerere în așteptare pentru a mări puterea de curent. Între timp, din cauza frecventelor întreruperi de curent, ferma se bazează pe generatoare. Lipsesc apă curentă, gazele, iar costurile de încălzire ajung la „cel puțin 10.000 de euro pe lună”.
În ceea ce privește partea de cazare, a început cu 6 camere în clădirea unde se află acum restaurantul. Inițial, ideea era să fie un loc unde oaspeții să poată să doarmă. De atunci, spațiile de cazare s-au extins continuu. Între timp numărul este la 30 de camere.
Proiectul a primit recunoaștere la nivel internațional
Proiectul a primit recunoaștere la nivel internațional odată cu vizita celebrului vlogger, Mark Wiens, în România. După câteva zile petrecute la Ferma Dacilor, el s-a arătat extrem de încântat. După lansarea episodului „Insane Food Romania”, turiștii străini au început să vină din toate colțurile lumii.
Așa cum se arată și pe site-ul de prezentare, Ferma Dacilor a devenit în timp, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie.