Pe platoul din faţa Palatului Administrativ din Miercurea Ciuc au venit, dis de dimineaţă, apicultori din tot judeţul Harghita, dar şi din două oraşe din Ungaria.

Sortimentele oferite consumatorilor sunt dintre cele mai diverse, de la miere de brad, floarea soarelui sau de rapiţă, până la cremă de afine şi de coacăze cu miere sau miere cu scorţişoară, cuişoare şi cacao. Doritorii pot cumpăra şi propolis, lăptişor de matcă, fagure sau produse cosmetice pe bază de miere.

Preşedintele Asociaţiei Apicultorilor din Harghita, Lazar Tibor, a declarat că festivalul are rolul de a promova consumul de miere şi de a-i convinge pe cumpărători că stuparii din judeţ vând produse de cea mai bună calitate, potrivit Agerpres.

"Dorim să arătăm populaţiei judeţului că este important să consume miere pentru sănătatea lor. Ei trebuie să aibă încredere în stuparii noştri pentru că strâng numai miere de calitate. (…) De mult am dorit să organizăm un astfel de eveniment şi sperăm că el va deveni tradiţional", a afirmat şeful apicultorilor harghiteni.

Lazar Tibor spune că are şi un exemplu personal în acest sens, după ce şi-a revenit în urma unui infarct puternic, consumând produse apicole.

Evenimentul de la Miercurea Ciuc are ca motto: "În miere este sănătatea", se va încheia duminică după-amiază. Organizatorii festivalului sunt Asociaţia Apicultorilor din Harghita şi Asociaţia de Dezvoltare a Consiliului Judeţean Harghita.