Fetița de 5 ani supusă unui transplant de ficat a decedat

Sursă: Dreamstime

Institutul Fundeni din Capitală a transmis miercuri, 18 mai, că fetița de 5 ani care a fost supusă la sfârșitul lunii aprilie unui transplant de ficat și-a pierdut recent viața.

Potrivit informațiilor oferite recent de medici, fetiţa care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie și-a pierdut viața în seara zilei de 17 mai, din cauza unor complicații.

„Fetiţa care a suferit un transplant de ficat pe data de 30 aprilie a decedat în seara zilei de 17 mai, ora 20:40, în urma complicaţiilor postoperatorii apărute in ultimele zile”, a transmis Institutul Fundeni.

Amintim că fetiţa a fost supusă unui transplant hepatic în ziua de 30 aprilie, când a primit o porţiune de ficat de la un tânăr de 17 ani intrat în moarte cerebrală. Medicii au spus la începutul săptămânii că starea clinică a fetiţei s-a agravat, după o perioadă cu evoluţie favorabilă.

Acest lucru a făcut necesară o altă intervenţie chirurgicală, identificându-se „complicaţii ale anastomozei biliare”, care au fost corectate. Reprezentanţii Institutului Fundeni au transmis în ziua de marți că starea sa se mentine extrem de critică, necesitând în continuare măsuri susţinute de terapie intensivă.

Avertisment privind cazurile de hepatită de origine necunoscută

Anterior, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a transmis că a identificat 348 de cazuri suspecte de hepatită de origine necunoscută, motiv pentru care a ajuns la ipoteza conform căreia un adenovirus ar fi responsabil pentru această boală misterioasă, care afectează în principal copiii.

Astfel, OMS spune că aceste cazuri de hepatită de origine necunoscută au fost detectate până în prezent în 20 de ţări. Mai mult, alte 70 de cazuri suspecte, identificate în 13 ţări, aşteaptă să fie confirmate prin teste medicale speciale.

Un lucru singur aduce o urmă de pozitivitate în aceste informații și anume faptul că doar în şase ţări au fost raportate mai mult de cinci cazuri, însă numai Regatul Unit a identificat 160 de pacienţi cu această boală.

„Au fost făcute progrese importante în ceea ce priveşte investigațiile complementare şi perfecționarea ipotezelor de lucru”, a anunțat Philippa Easterbrook, din cadrul Programului mondial al OMS privind hepatita, în cadrul unei conferințe de presă recente.