Într-un comunicat de presă, Fiat a precizat că a ajuns la un acord cu Chrysler şi cu ceilalţi acţionari ai grupului american (statul american şi cel canadian precum şi fondul de pensii al sindicatului auto UAW) care îi permite să-şi exercite o opţiune de tip ‘call’ pentru a cumpăra un nou pachet de 16% din capitalul Chrysler în al doilea trimestru al acestui an. ‘Preţul global pentru exercitarea acestei opţiuni va fi de 1,268 miliarde de dolari’, a precizat grupul italian.

‘Este vorba de un pas fundamental spre finalizarea integrării Fiat şi Chrysler, proces care a început în urmă cu doi an işi care va conduce la crearea unui constructor auto mondial’, a comentat directorul general de la Fiat şi Chrysler, Sergio Marchionne.

În urmă cu o săptămână Fiat SpA şi-a majorat cu 5 % participaţia pe care o deţine la Chrysler Group LLC, până la 30 % de la 25 %, după ce firma italiană a îndeplinit o serie de obiective fixate de guvernul american.

În 2009, după ce guvernul american a salvat de la faliment Chrysler, Fiat o preluat o participaţie de 20 la sută din acţiunile Chrysler, şi totodată a preluat şi managementul celui de al treilea constructor auto american. Cu această ocazie guvernul american şi Fiat au semnat un acord complex, în care au fost prevăzute mai multe obiective pe care Fiat trebuie să le îndeplinească pentru a-şi putea majora participaţia.

Directorul general de la Fiat, Sergio Marchionne, cel care conduce de asemenea şi Chrysler, a anunţat recent că unul din obiectivele sale în acest an este să majoreze participaţia deţinută de Fiat la Chrysler până la 51 de procente. După deţinerea unui pachet majoritar de acţiuni la Chrysler, Fiat ar putea să organizeze o ofertă publică iniţială.
SURSA: Agerpres