Producatorul auto italian Fiat s-a aratat deschis unei eventuale fuziune in contextul actualei crizei economice, pentru a avea un rol in consolidarea industriei auto grav afectata de situatia de pe piata. Declaratia a fost facuta de catre vice-presedintele grupului, John Elkann.

„Fiat vrea sa aiba un rol pe piata auto si astfel, daca toate conditiile sunt indeplinite, o fuziune este posibila”, a declarat Elkann. „Nu sunt planuri concrete”, a mai adaugat acesta, afirmand ca orice actiune a companiilor auto va fi strans legata de soarta celor trei mari producatori americani.

Vanzarile Fiat pe piata din Italia au inregistrat o scadere de 30% in luna noiembrie, iar grupul a avertizat ca problemele economice globale pot afecta grav profitul anual.

Constructorul auto italian a anuntat ca va opri productia pentru cateva saptamani, in decembrie si ianuarie, la uzinele din Italia. Grupul Fiat se pregateste, de asemenea, sa lanseze trei modele low-cost sub un brand distinct, in vestul Europei. Conform planurilor companiei, masinile ar trebui sa intre pe piata in anul 2010. Decizia Fiat se bazeaza in special pe premisa ca tot mai multi clienti vor miza pentru masini mai ieftine, pe fondul crizei financiare.

Sursa: Khaleej Times