"Ne vom majora participaţia la Chrysler până la 35 de procente", a declarat Marchionne, cu prilejul unei reuniuni a acţionarilor Fiat, adăugând că tranzacţia va avea loc în curând.

De asemenea, Sergio Marchionne a anunţat că veniturile combinate ale Fiat şi Chrysler ar putea ajunge la 100 miliarde de euro până în 2014. Potrivit lui Marchionne, veniturile Fiat ar putea să se dubleze de la 35,8 miliarde euro în 2010 până la 64 miliarde de euro în 2014. În acest sens, Fiat are de gând să-şi majoreze cota de piaţă în Europa prin lansarea de noi modele în a doua jumătate a acestui an.

Fiat, care a preluat Chrysler LCC în urmă cu 21 de luni, este în mijlocul procesului de relansare a constructorului auto american, care nu a revenit încă pe profit. În 2010, Chrysler şi-a redus semnificativ pierderile în 2010, iar pentru 2011 se aşteaptă să realizeze un profit net de 200-500 milioane de dolari.

Fiat este cel mai mare grup industrial din Italia. La începutul acestui an, compania a separat de operaţiunile din domeniul producţiei de tractoare şi camioane de cele din producţia de automobile. Fiat Industrial S.p.A., care include brandul de camioane Iveco şi producătorul de echipamente agricole CNH Global Nv, este în prezent listată separat de Fiat SpA.
SURSA: Agerpres