Constructorul italian Fiat a negat zvonurile aparute in publicatiile din China saptamana trecuta, conform carora ar fi incheiat un nou parteneriat cu compania Nanjing Automobile, care in prezent produce masini pentru Fiat, informeaza Associated Press. 

Potrivit agentiei de stiri Xinhua, Fiat ar fi urmat sa investeasca 400 de milioane de euro pentru a spori productia de automobile la Nanjing Automobile. Cele doua companii sunt implicate intr-un parteneriat, dar compania Fiat este nemultumita Nanjing Automobile se concentreaza foarte mult asupra relansarii marcii MG Rover, achizitionata de chinezi in 2005, si desfasoara o productie slaba de modele Fiat. Italienii intentionau sa atinga un nivel de 300.000 de masini vandute anual in 2010, dar Nanjing Automobile a produs doar 30.000 de unitati anul trecut.

Parteneriatul dintre italieni si chinezi nu functioneaza insa prea bine, Fiat facand disponibil un motor de-al sau unui rival al Nanjing Automobile, iar Nanjing Automobile nerespectand investitiile programate intrucat este foarte ocupata cu resuscitarea MG Rover Group.

Nanjing Auto este cel mai vechi producator auto din China si a cumparat MG Rover in urma cu doi ani. De atunci, Nanjing Auto a redeschis fabrica Rover din Marea Britanie si a inaugurat o linie de productie de 362 de milioane de dolari in China.

Sursa: AP