Franta si Italia iau in calcul posibilitatea unei aliante intre constructorii PSA/Peugeot-Citroen si Fiat, titreaza cotidianul Milano Finanza.

Aceasta veste vine la numai cateva zile dupa ce presedintele executic al Fiat, Sergio Marchionne a declarat ca producatorul italian de autovehicule trebuie sa-si gaseasca un partener pentru a putea supravietui crizei ce afecteaza sectorul auto.
 
Premierul italian Silvio Berlusconi si presedintele francez Nicolas Sarkozy, au avut deja unele discutii pe aceasta tema, mai scrie cotidianului financiar mentionat, care citeaza surse apropiate cabinetului Berlusconi.

Mai mult, tema in cauza coincide si cu analizarea de catre guvernul de la Roma a posibilitatii acordarii unui ajutor de stat sectorului auto.

Conform analistilor, o asociere intre PSA si Fiat ar avea sens din punct de vedere comercial, intrucat amandoi constructorii detin pozitii puternice pe segmentul masinilor mici. Acestia mai au si doua parteneriate  in privinta vehiculelor comerciale si a furgonetelor.

Combinat, cele doua companii au produs 6,2 milioane de unitati in 2007, aproximativ la fel ca Volkswagen si Renault-Nissan.

Productia combinata a PSA si Fiat ar clasa aceste companii pe locul patru in lume din punct de vedere al volumului de unitati, alaturi de Volkswagen si Renault-Nissan, insa dupa Toyota, General Motors si Ford Motor.

PSA a declarat ca nu urmareste sa adauge inca un nume in alianta, insa este deschisa la aprofundarea relatiilor deja existente.

Purtatorul de cuvant al guvernului Berlusconi a precizat ca nu exista comentarii oficiale pe aceasta tema. Pe de alta parte, purtatorii de cuvant ai PSA si Fiat nu au avut comentarii imediate.

Sursa: ANE