Grupul Fiat se pregateste sa lanseze trei modele low-cost sub un brand distinct, in vestul Europei. Conform planurilor companiei, masinile ar trebui sa intre pe piata in anul 2010.

Decizia Fiat se bazeaza in special pe premisa ca afectati fiind de criza financiara, clinetii vor miza pentru masini mai ieftine.

De asemenea, foarte probabil tot din pricina crizei financiare, Fiat vrea să producă modelele Grande Punto, Bravo şi Linea în Rusia.

Grupul Fiat si constructorul rus de autovehicule OJSC-Sollers iau in considerare posibilitatea producerii acestor modele la fabrica din localitatea Tatarstan, pe care o vor detine in parteneriat incepand cu a doua jumatate a anului viitor.

„Largirea cooperarii cu Sollers este o oportunitate importanta pentru exploatarea in viitor a potentialului ridicate de pe piata ruseasca a automobilelor”, a declarat directorul de dezvoltare al Fiat, Alfredo Altavilla.

„Cererea de automobile noi va ramane in continuare ridicata si se va concentra in special pe vehiculele produse aici in Rusia”, a declarat la randul sau, presedintele executiv al OJSC-Sollers, Vadim Shvetsov.

Parteneriatul Fiat cu OJSC-Sollers a inceput in anul 2006, vreme la care compania ruseasca se numea Severstal-auto.

Potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Fiat a comercializat in primele zece luni ale acestui an 14.336 de masini pe piata din Romania. Cota de piata detinuta in aceasta perioada este de 4,9%.