Constructorii auto Fiat şi Magna au înaintat oferte îmbunătăţite pentru achiziţia pachetului majoritar de acţiuni la Opel, urmând ca Executivul german să decidă săptămâna următoare care dintre candidaţi va primi sprijinul statului, transmite Mediafax.

Fiat a remis autorităţilor germane o propunere revizuită de preluare a Opel, în care precizează că nu vizează o reducere cu peste 8% a numărului de angajaţi ai constructorului german. Noua ofertă a Fiat a fost transmisă după ce mai mulţi oficiali germani au apreciat propunerea Magna ca fiind superioară celei a companiei italiene.

Potrivit unei surse apropiate negocierilor, Magna a transmis, duminică, o nouă ofertă, îmbunătăţită, pentru pachetul majoritar de acţiuni la Opel.

Al treilea participant în cursa pentru preluarea Opel este RHJ International, divizia europeană a companiei americane de investiţii financiare Ripplewood.

GM cu decizia, guvernul german cu garanţiile

Grupul american General Motors (GM), proprietarul Opel, va lua decizia de vânzare a participaţiei la companie, însă rolul guvernului german este hotărâtor întrucât trebuie să acorde garanţii în valoare de mai multe miliarde de euro pentru credite destinate continuării activităţii.

GM se confruntă cu dificultăţi financiare semnificative în SUA şi ar putea intra în faliment până la 1 iunie.

SURSA: Mediafax