Declaraţia lui Sergio Marchionne a fost făcută în cadrul întâlnirii sale cu muncitorii de la SevelSud şi cu autorităţile locale.
Fiat are un parteneriat cu producătorul auto francez Peugeot pentru a produce vehicule comerciale ușoare la SevelSud până în 2019.
Luni, Fiat a anunţat că şi-a exercitat o opţiune pentru a prelua o nouă participaţie de 3,3% din acţiunile diviziei sale americane Chrysler Group LLC, majorându-şi participaţia pe care o deţine la compania americană până la 68,49%.
Fiat a preluat pachetul majoritar de acţiuni la Chrysler în 2009 şi, potrivit unui acord convenit cu sindicatul, firma italiană poate prelua un pachet de 16,6% din acţiunile Chrysler în tranşe de câte 3,3% pe o perioadă de trei ani. Incluzând tranzacţia de luni, Fiat şi-a exercitat trei dintre aceste opţiuni.
Directorul general Sergio Marchionne, care conduce atât Fiat cât şi Chrysler, vrea să finalizeze preluarea până în toamna acestui an, pentru a da naştere unui grup global care să poată rivaliza cu General Motors Co şi Volkswagen AG. Potrivit Bloomberg, Fiat poartă discuţii cu mai multe bănci pentru a strânge până la 10 miliarde de dolari cu care să cumpere restul acţiunilor Chrysler pe care nu le deţine încă şi, de asemenea, să refinanţeze datoriile celor două companii.
Sursa: Agerpres