‘Numeroase pericole ne ameninţă, însă două dintre ele – războiul nuclear şi schimbările climatice – sunt decisive şi foarte departe de a fi rezolvate’, scrie fostul preşedinte.

Comentariul, cu titlul ‘Marşul spre prăpastie’, este primul publicat în acest an de Fidel Castro, care s-a aflat luni în centrul unor zvonuri care anunţau pe Twitter moartea sa.

Precedentul comentariu, publicat în presa cubaneză, data din 13 noiembrie.

‘A vorbi despre un marş ‘inexorabil’ (spre prăpastie) ar fi cu siguranţă mai aproape de realitate’, adaugă liderul comunist în vârstă de 85 de ani.

În opinia sa, în lume există în prezent peste ‘20.000 de proiectile nucleare’, iar folosirea ‘a doar o sută’ dintre ele ‘ar fi suficientă’ pentru a provoca ‘moartea oribilă’ a tuturor locuitorilor Pământului.

Fidel Castro, care s-a retras de la putere în 2006 din motive medicale, denunţă de asemenea absenţa politicii în materie de schimbări climatice. El critică totodată tehnica fracturării hidraulice pentru a se obţine gaz de şist, metodă acuzată că poluează solul şi combătută de ecologişti în mai multe ţări.
SURSA: Agerpres