Institutul de Endocrinologie "C. Parhon" mai are tratament cu capsule de iod radioactiv pentru pacienţii cu cancer tiroidian doar pentru câteva zile, a declarat pentru Agerpres, Diana Păun, managerul instituţiei.
Ea a spus că firma furnizoare şi-a onorat ultima comandă şi, deocamdată, nu mai poate furniza alte comenzi întrucât Comisia Naţională pentru Controlul Activităţii Radioactive nu i-a mai dat aviz.

Medicul a explicat că mai are capsule cu iod radioactiv numai pentru două zile. Pacienţii care au fost operaţi de cancer tiroidian trebuie să facă tratament cu iod radioactiv pentru a combate o eventuală recidivă. În institutul Parhon, în ultimii şase ani, au fost înregistrate 5.500 de cazuri, dintre acestea 1.300 de persoane necesită tratament cu iod radioactiv. "Avem o listă de aşteptare pentru tratament cu iod radioactiv până în luna noiembrie", a explicat dr. Diana Păun.

Managerul instituţiei spune că, din păcate, nu este nicio soluţie pentru moment, întrucât firma Fidelio este singurul furnizor la nivelul ţării.