După zeci de ani de turism de tip sindical, pe litoralul românesc al Mării Negre încep să apară primele semne ale unui turism de calitate. Din acest an, hotelurile vor avea în responsabilitate câte o bucată de plajă, în funcţie de numărul de locuri de cazare de care dispun.Concret, fiecare unitate hotelieră va primi dreptul de a exploata o porţiune de plajă, pentru care va plăti primăriei pe raza căreia se află o redevenţă. Această taxă ar trebui să fie una minimă, care
După zeci de ani de turism de tip sindical, pe litoralul românesc al Mării Negre încep să apară primele semne ale unui turism de calitate. Din acest an, hotelurile vor avea în responsabilitate câte o bucată de plajă, în funcţie de numărul de locuri de cazare de care dispun.
Concret, fiecare unitate hotelieră va primi dreptul de a exploata o porţiune de plajă, pentru care va plăti primăriei pe raza căreia se află o redevenţă. Această taxă ar trebui să fie una minimă, care să acopere costurile de întreţinere, pază, asistenţă medicală.
Pentru a se evita situaţia în care localnicii, care nu au de ce să se cazeze la un hotel, nu vor avea acces la plajă, noile prevederi legislative permit existenţa unor plaje comunale. Acestea nu vor avea însă confortul şi serviciile plajelor administrate de hoteluri. De exemplu, în staţiunea Mamaia vor exista trei plaje comunale în zona hotelului Perla, în aproprierea cazinoului şi în apropiere de Mamaia-Sat.