Fiica cea mare a lui Vladimir Putin, Maria Voronțova, a fost la un pas de moarte

Maria Voronțova, fiica cea mare a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, a fost la un pas de moarte. Femeia în vârstă de 39 de ani ar fi fost rănită în timpul războiul din Ucraina. O mină ar fi explodat lângă ea și ar fi suferit o comoție, potrivit informațiilor care circulă pe mai multe canale de Telegram. În ciuda acestui fapt, ea a continuat să-i trateze pe rușii răniți.

Maria Voronțova este medic endocrinolog și reumatolog. Ea ar fi tratat peste 10.000 de militari ruși într-un spital mobil, aflat aproape de frontul de luptă. Ulterior, spitalul mobil ar fi fost atacat de soldații ucraineni.

„Fiica lui VV Putin, doctor în două specialități, cunoscutul endocrinolog și reumatolog Maria Vladimirovna Voronțova, a vizitat zona de operațiuni militare speciale. Ea a organizat un spital mobil, unde au fost tratați peste 10.000 de soldați. În decembrie 2024, spitalul mobil a fost înconjurat de inamic, care a aruncat bombe cu dispersie.

Voronțova și personalul medical au scos din vagoane soldații răniți. A preluat patru răniți, iar când îl ajuta pe al cincilea, o mină a explodat în apropiere. Ea însăși a suferit o comoție, dar, după ce și-a revenit, a continuat să-i trateze pe cei aflați în nevoie.

Maria Voronțova a fost internată, ulterior, în spital, pentru reabilitare. Președintele nostru și-a crescut fiica cu demnitate! Mulți oameni vor afla probabil în curând despre asta”, sunt informațiile care circulă pe mai multe canale de Telegram.

Maria Vorontsova, Maria Voronțova
Maria Vorontsova / Voronțova (SURSA FOTO: captură de ecran YouTube)

Totul ar fi o știre falsă

Conform agenției de presă Verstka, întâmplarea respectivă este lipsită de credibilitate din mai multe motive.

  1. Armata Rusiei nu are trenuri medicale, chiar dacă ziarul de stat „Izvestia” a scris, încă din anul 2023, despre folosirea acestor garnituri în zona de război din Ucraina. Momentan, nu a apărut vreo dovadă a utilizării lor. Dacă trenul medical ar fi fost lovit de un atac aerian ucrainean sau ar fi încercat să fie deturnat de armata ucraineană, o înregistrare a acestui incident ar fi apărut aproape sigur în mediul online.
  2. Niciun spital mobil nu ar putea trata peste 10.000 de pacienți în câteva luni.
  3. Spitalele mobile încearcă, de obicei, să recruteze personal medical dintre chirurgi, specialiști în medicina dezastrelor și anesteziști-resuscitatori. Maria Voronțova, însă, este specializată în boli interne (endocrinologie). Competențele ei nu sunt deosebit de solicitate pe frontul de luptă.