Începând cu 2015, firma a intrat într-un amplu program de investiții menit să susțină creșterea punctuală, dar și să îi asigure viitorul. Astfel, arădenii de la Filip Spedition au cheltuit în perioada 2014 – 2015 peste 6 milioane de euro în 53 de capete-tractoare Scania și 73 semiremorci. Iar investițiile nu s-au încheiat aici. În aprilie 2016 au fost achiziționate încă 50 de capete-tractoare Scania noi și 55 semiremorci Schmitz Cargobull, însumând valoric 5,4 milioane de euro. Conform acestora, anul trecut au fost cheltuiți 6,4 milioane de euro pentru parcul auto, iar pentru anul în curs au fost bugetate investiții totale de încă 6,3 milioane de euro.
Datele raportate la Ministerul Finanțelor arată că Filip SRL a încheiat 2016 cu o cifră de afaceri de 102,6 milioane de lei (22,8 mil. euro) și un profit net de 3,6 milioane de lei (819.000 euro).
Echipa Filip a depasit cifra de 350 de angajati, compania acoperind piata interna si p e cea din Europa cu o flota de ce numara peste 230 de camioane.
Afacerile familiei Miuțescu au la bază un porofoliu ce cuprinde peste 200 de clienti din diferite domenii de activitate, de la industria automotive, industria aluminiului, hi-tech,retail, constuctii, agricultura pana la amenajari interioare.avand parteneri deja traditionali precum Continental Automotive,Hai Aluminium, Dacia Renault, Takata, Sapa Profiles, Coficab Eastern Europe. 80% din cifra de afaceri a companiei Filip Spedition rezultă din contracte cu parteneri direcți iar 20% o reprezintă partea spot a businessului. În 2017, companiile Filip au câștigat noi clienți majori, printre care Goodyear, Mercedes-Benz (Daimler), Samsung, Nestle, Kaufland, si grație cărora profitul a atins în primele șase luni, 1 milion de euro. Pentru întreg anul în curs, oficialii companiei vizează o cifră de afaceri de 26 milioane de euro. Pe lângă consolidarea afacerilor din domeniul transportului rutier de mărfuri,, familia Miuțescu dorește să își diversifice mai mult portofoliul, așa că printre proiecte de viitor se numără dezvoltarea unei afaceri în domeniul producției de fructe de cătină. Pentru o parte din investiția necesară, estimată la cinci milioane de euro, urmează să fie accesate fonduri europene.