Principiul Olimpic potrivit caruia „important e sa participi, nu sa castigi” nu va avea mare trecere la atletii filipinezi care vor participa la Jocurile Olimpice de la Beijing, de luna viitoare.

Mai mult decat atat, acestia vor face tot posibilul sa rastoarne valorile olimpice in incercarea de a dovedi ca, dimpotriva, este foarte important sa castigi dar mai  ales foarte… profitabil.

Explicatia este foarte simpla si pragmatica in acelasi timp: Guvernul de la Manila, impreuna cu cativa oameni de afaceri „au pus mana de la mana” si au strans nu mai putin 220.000 de dolari, suma care va fi oferita drept bonus atletului care va reusi sa castige o medalie de aur la Jocurile Olimpice.

Purtatorul de cuvant al Comitetului Olimpic Filipinez, Joey Romasanta, a tinut sa precizeze ca premiul va fi acordat doar pentru castigarea primei medalii de aur, care ar fi, de altfel, prima medalie de aur din istoria Filipinelor castigata vreodata la Jocurile Olimpice.

Joey Romasanta a afirmat, de asemenea, ca nu este prima data cand se ofera un astfel de premiu dar ca pana acum, din pacate, banii au ramas in visteria statului.