Cea de a 68-a ediţie a Globurilor de Aur, care a avut loc duminică, a fost dominată de filmul despre reţeaua de socializare Facebook. Filmul The Social Network a fost recompensat cu patru trofee pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu şi cea mai bună coloana sonoră.

Deşi filmul despre successul Facebook şi al fondatorului lui nu este bazat pe simpatie, Zuckerberg fiind prezentat într-o lumină proastă, ca un antisocial,  sora acestuia, Randi Zuckerberg, directorul de marketing al companiei, a postat, în timp real, fotografii şi impresii de la gală, pe pagina oficială de Facebook a Premiilor Globul de Aur.

The Social Network a avut şase nominalizări, singurele premii pe care nu le-a câştigat fiind pentru “Cel mai bun actor”, premiul mergând la Colin Firth (The King’s Speech) şi “Cel mai bun actor într-un rol secundar”, Andrew Garfield pierzând în faţa lui Christian Bale (The Fighter).

Globurile de Aur sunt văzute de specialişti ca un bun indicator al câştigătorilor premiilor Oscar. Nominalizările Oscar vor fi anunţate pe 25 ianuarie, iar gala va avea loc pe 27 februarie.
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube.com/v/lB95KLmpLR4?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube.com/v/lB95KLmpLR4?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>