Producţia dedicată memoriei lui Michael Jackson va fi lansată pe 27 octombrie simultan în 15 oraşe ale lumii şi va rula doar pentru două săptămâni în cinematografe. Premiera din Bucureşti va avea loc pe 28 octombrie.

Multe dintre producţiile holywoodiene se bucură de lansări în mai multe oraşe ale lumii, dar foarte rar acestea sunt simultane. Filmul „This is It” va fi lansat simultan în 15 oraşe printre care New York, Rio de Janeiro, Londra, Berlin, Seul, şi evenimentele vor include transmisiuni prin satelit de la hollzwood, prezentând vedetele care apar pe covorul roşu la premiera din Los Angeles. La Bucureşti, premiera filmului este programată pe 28 octombrie, însă niciun moment special dedicat evenimentului nu a fost anunţat deocamdată.

Compania AEG Live şi Sony Pictures au semnat, la începutul lunii august, un acord pentru producerea acestui film ce va include imagini din timpul repetiţiilor lui Michael Jackson pentru seria de 50 de concerte pe care urma să le susţină la O2 Arena din Londra, din 13 iulie.

100 de ore de înregistrări din timpul repetiţiilor lui Michael

Sony Pictures a plătit 60 de milioane de dolari pentru a achiziţiona drepturile asupra acestor imagini. Compania AEG Live deţine aproape 100 de ore de înregistrări din timpul repetiţiilor lui Michael Jackson.

AEG Live a difuzat deja un film de câteva minute cu penultima repetiţie a starului american, de la Staples Center din Los Angeles, care a avut loc cu câteva zile înainte de a muri. Înregistrarea video conţine un fragment din piesa „They Don’t Care About Us” şi îl prezentă pe Michael Jackson aparent într-o formă fizică bună, repetând câteva secvenţe din coregrafia pentru acest cântec.

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept „omucidere”.

DETALII:
Ultimul dans al lui Michael Jackson