Reprezentanţii YouTube, cel mai popular site de partajare video, au anunţat la sfârşitul săptămânii trecute pe blogul oficial al companiei că site-ul oferă suport pentru filmuleţele 4K, care au o rezoluţie de 4.096 X 3.072 pixeli.

„Vrem ca videoclipurile de pe YouTube să fie disponibile la cea mai înaltă calitate posibilă”, a scris Ramesh Sarukkai, inginer software YouTube, pe blogul companiei.

În acest sens, YouTube oferă suport pentru filmuleţele care au o rezoluţie de 4K, adică 4.096 X 3.072.  Această rezoluţie este de 4 ori mai mare decât cea Full HD 1080p.0-54170-1.jpg

„Pentru întelege mai bine ce înseamnă rezoluţia 4K, dimensiunea ecranului ideal pentru a viziona un astfel de film este de 7,6 metri. Filmele IMAX sunt proiectate cu ajutorul a două proiectoare cu rezoluţie 2K”, potrivit lui Ramesh.

Vizionarea la 4K se poate face prin selectarea opţiunii „Original” din meniul pentru rezoluţii. Filmuleţele de pe YouTube pot fi vizualizate acum la rezoluţii video ce pornesc de la 360p până la 4K.

Clipurile 4K pot fi urmărite numai dacă utilizatorii au o conexiune foarte bună la Internet. Cei care au, pot vedea câteva exemple aici.

SURSA: https://youtube-global.blogspot.com/