Municipiul Dobrici din Bulgaria şi oraşul Constanţa din România au primit o finanţare de peste 1 milion de euro pentru îmbunătăţirea infrastructurii turistice şi reamenajarea grădinilor lor zoologice, informează Novinite.

Fondurile sunt asigurate prin Programul european de cooperare transfrontalieră România-Bulgaria şi sunt destinate creşterii popularităţii grădinilor zoologice la Dobrici şi Constanţa.

Cele două oraşe vor lucra împreună la un proiect destinat amplificării potenţialului de dezvoltare al regiunii transfrontaliere prin îmbunătăţirea infrastructurii turistice.

Oraşul bulgar Dobrici va coopera cu Compexul Muzeal de Ştiinţele Naturii din Constanţa, cu consiliul municipal al Constanţei şi cu asociaţia ProZoo din Dobrici.

În următoarele 18 luni, serviciile turistice din cele două oraşe vor căpăta o îmbunătăţire substanţială. Centrul pentru Protecţia Naturii şi a Animalelor din Dobrici va fi utilat cu un nou adăpost pentru urşi bruni, cu o clinică veterinară şi un depozit.

Vor fi asigurate cuşti pentru păsări şi rozătoare mici şi va apărea un mic lac. Va fi înfiinţat de asemenea un centru de informaţie la grădina zoologică din Dobrici şi o linie de autobuz specială va transporta vizitatori atât la Dobrici, cât şi la Constanţa.

Infrastructura Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii din Constanţa va fi de asemenea îmbunătăţită, vor fi construite noi adăposturi pentru ponei, căprioare, pelicani, lebede, cormorani. Două ambarcaţiuni vor fi cumpărate pentru excursii până în Delta Dunării.

SURSA: Agerpres