Compania Delgaz Grid, membră a Grupului E.ON România, anunţă că a obţinut finanţare europeană pentru dezvoltarea competenţelor digitale ale angajaţilor. Proiectul DIGITAL.ON Delgaz este în valoare de aproximativ 2,2 milioane lei.
Proiectul Delgaz Grid va permite ca, până la sfârșitul anului viitor, 600 de angajați să parcurgă 34 stagii de formare digitală în vederea dezvoltării competențelor în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC).
Finanţarea europeană se ridică la aproape 900.000 de lei
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 3: Locuri de muncă pentru toți.
Valoarea totală a proiectului este de 2,2 milioane lei din care valoarea eligibilă este de 880 mii lei, iar 1,33 milioane lei fiind contribuția Delgaz Grid. DIGITAL.ON va fi implementat în perioada iulie 2021 – decembrie 2022.
Formarea unor profesioniști înalt calificați în domeniul TIC este esențială pentru competitivitatea Delgaz Grid S.A., promovând un nivel superior de calitate și sustenabilitate a serviciilor oferite de companie. În același timp, prin tipul de competențe digitale propus în cadrul programelor de formare profesională, proiectul încurajează competitivitatea și adaptabilitatea forței de muncă la tendințele actuale privind digitalizarea.
Implementarea proiectului Digital.ON Delgaz reprezintă o reală oportunitate pentru consolidarea competențelor angajaților din ariile esențiale serviciilor companiei și va contribui în mod semnificativ la obiectivele de profesionalizare continuă, digitalizare și adaptare la tendințele pieței energetice actuale.
Accesarea surselor de finanțare europeană reprezintă o prioritate pentru Delgaz Grid S.A., atât pentru consolidarea capacității personalului propriu, cât și pentru realizarea obiectivelor de modernizare, digitalizare, decarbonizare și eficientizare a infrastructurii energetice din gestiune.
Delgaz Grid este beneficiară a 7 proiecte cu cofinanţare europeană
La acest moment, compania Delgaz Grid S.A. este beneficiară a șapte proiecte aflate în implementare, în valoare de circa 184,3 milioane lei, cu cofinanțări de aproximativ 140,4 milioane lei, care vizează obiective de modernizare, automatizare și digitalizare a rețelei de distribuție, securitate cibernetică și creșterea competențelor profesionale ale personalului propriu.
Totodată, compania a depus alte trei proiecte în valoare de circa 121.5 milioane lei, care se află în diferite etape ale procesului de evaluare la nivelul autorităților responsabile.