OMV Petrom a lansat o nouă competiție de proiecte prin care finanțează cu suma totală de 150.000 de euro inițiative sustenabile, de impact, pentru domeniile Mediu și Educație Profesională.
Competiția Idei din Țara lui Andrei de anul acesta finanțează proiecte relevante, cu impact pe termen lung și mediu, cu tipuri de granturi de 5.000 de euro, respectiv 15.000 de euro, în limita bugetului disponibil.
În competiție se poate înscrie orice persoană, organizație neguvernamentale și instituție de învățământ (școală profesională, universitate etc.), precum și alte instituții publice locale (primărie/consiliu local etc.) din România.
Pentru a fi eligibile, persoanele fizice trebuie să încheie un acord cu un ONG sau cu o instituție publică sau de învățământ care vor juca rol de organizație gazdă.
Proiectele propuse trebuie să se desfășoare pe teritoriul României și trebuie să răspundă unor nevoi identificate la nivelul comunității, să aibă un impact pe termen lung și mediu și să permită obținerea unor rezultate clare, vizibile.
Etapele competiției
Proiectele pot fi înscrise până la data de 17 noiembrie 2016, ora 18:00. A doua etapă a competiției constă în perioada de votare a publicului (23 noiembrie – 1 decembrie, ora 18.00). În etapa a 3-a (23 noiembrie – 6 decembrie), proiectele vor fi evaluate de juriul competiției Idei din Țara lui Andrei. Câștigătorii competiției vor fi anunțați pe 7 decembrie.
Punctajul final pentru fiecare proiect este compus din 70% – evaluarea juriului și 30% – votul publicului.
Domeniile finanțate: Mediu și Educație Profesională
Idei din Țara lui Andrei își propune să sprijine dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale din întreaga Românie și încurajarea românilor cu spirit de inițiativă, care vor să susțină comunitățile din România să producă schimbări în bine.
Sunt susținute pentru finanțare proiecte care contribuie la dezvoltarea educației profesionale și tehnologice din România, proiecte care îmbunătățesc actul educațional, îmbogățesc baza materială și încurajează dezvoltarea competențelor transversale și profesionale ale elevilor și profesorilor din învățământul profesional și tehnologic, public.
Totodată, competiția susține și finanțează proiecte care încurajează și promovează folosirea eficientă și responsabilă a resurselor naturale, care inovează pentru protecția mediului, care contribuie la îmbunătățirea calității aerului și a apei, la reducerea poluării, la creșterea eficienței energetice, la extinderea spațiilor verzi și a zonelor împădurite sau ecologizarea zonelor naturale/spațiilor publice.