Competiţia se va desfăşura în perioada 20 aprilie – 24 mai 2017, iar valoarea totală a granturilor oferite se ridică la 200.000 de euro. 

Potrivit sursei citate, înscrierile pentru 'Idei din Ţara lui Andrei' se realizează până pe data de 24 mai 2017, pe site-ul www.taraluiandrei.ro, iar proiectele câştigătoare pot primi finanţări de până la 20.000 de euro, fiecare. 

În ediţia din 2017, vor fi acceptate ideile care propun proiecte din următoarele două domenii: Educaţie profesională (proiecte care contribuie la dezvoltarea educaţiei profesionale şi tehnologice din România, proiecte care îmbunătăţesc actul educaţional, îmbogăţesc baza materială şi încurajează dezvoltarea competenţelor transversale şi profesionale ale elevilor şi profesorilor din învăţământul profesional şi tehnologic, public) şi Mediu (proiecte care încurajează şi promovează folosirea eficientă şi responsabilă a resurselor naturale care inovează pentru protecţia mediului, care contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului şi a apei, la reducerea poluării, la creşterea eficienţei energetice). 

Proiectele vor fi evaluate prin vot public şi jurizate de către reprezentanţi ai mai multor organizaţii nonguvernamentale, reprezentanţi ai OMV Petrom, jurnalişti şi experţi din domeniul educaţiei profesionale şi mediului, astfel: vot public (30%) – în perioada 16 iunie – 25 iunie 2017, respectiv jurizare (70%) – în perioada 16 iunie – 27 iunie 2017. 

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 5 iulie. 

Conform organizatorilor, în primele cinci ediţii ale competiţiei 'Idei din Ţara lui Andrei', OMV Petrom a oferit finanţări în valoare totală de aproximativ 700.000 de euro pentru 70 de proiecte desfăşurate în 30 de judeţe din România, precum Bihor, Dolj, Buzău, Gorj, Hunedoara, Vâlcea, Mureş, Maramureş, Botoşani etc. 

OMV Petrom este semnatar al UN Global Compact. Standardele de etică şi codul de conduită reglementează toate relaţiile de afaceri, iar dialogul şi implicarea părţilor interesate sunt parte integrantă a practicii comune de business. 

"Ţara lui Andrei" reprezintă principala platformă de implicare în comunitate, iar din 2007 şi până în prezent au fost alocaţi peste 44 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România.

AGERPRES