Programul de împrumuturi este mai mare cu 700 de milioane de lei comparativ cu luna trecută, iar MFP va emite din nou titluri de stat cu scadenţe sub un an, la şase şi respectiv nouă luni.

Prima licitaţie va avea loc joi, 1 septembrie, pentru o emisiune de obligaţiuni, în valoare de 500 milioane lei şi scadenţa la cinci ani, urmată pe 5 septembrie de o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, în valoare de un miliard de lei, cu scadenţa la un an.

Pe 12 septembrie va fi organizată o licitaţie de certificate de trezorerie cu discount, în valoare de 1,2 miliarde de lei şi scadenţa la un an, iar pe 15 septembrie o licitaţie de obligaţiuni benchmark, cu scadenţa la 3 ani, în valoare de 700 milioane de lei.

Următoarea licitaţie va avea loc pe 19 septembrie, pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenţa la nouă luni, în valoare de 500 milioane lei, iar pe 22 septembrie va fi o licitaţie de obligaţiuni pe 10 ani, în valoare de 400 de milioane lei.

Ultima licitaţie de din septembrie este fixată pe data de 26, pentru certificate de trezorerie, cu scadenţa la şase luni, în valoare de 400 milioane de lei.
Deficitul bugetar programat pentru anul 2011 şi agreat în cadrul pachetului financiar cu FMI şi Uniunea Europeană este de 23,953 miliarde lei.
Sursa: Agerpres