Nu va mai plangeti de Politia Rutiera din Romania si de amenzile usturatoare pe care le aplica soferilor indisciplinati. Ati scapat ieftin! Un om de afaceri suedez a avut proasta inspiratie sa ruleze cu "uriasa" viteza de…67 de km/h intr-o zona restrictionata la 30 de km/h, pe insula finlandeza Aaland. Nimic deosebit pana aici, numai ca politia din tara vecina l-a amendat cu…20.500 de euro!

Finlanda are un sistem de amenzi bazat pe veniturile contravenientului. Altfel spus, castigi bine – platesti pe masura. Contravenientul in cauza, un afacerist imobiliar, a primit 50 de tichete de amenda inmultit cu 410 euro/amenda, pentru ca a pus in pericol viata celorlalti, conducand cu dublul vitezei regulamentare. In 2006, suedezul in cauza a avut venituri de 290.000 de euro, motiv pentru care a fost considerat un bun „candidat” la amenda maxima.

Suedezul in cauza poate sa se considere norocos ca nu a primit pedeapsa cu inchisoarea, intrucat depasirea vitezei legale cu 100% (oricare ar fi ea) se considera o infractiune grava in Finlanda. Soferul ghinionist a declarat ca va face apel.

Sursa: Le Figaro