Firma BDY Invest, parte a fondului de investiţii finlandez Ahlstrom Capital, vrea să construiască 714 locuinţe pe şoseaua Alexandriei din Bucureşti, investiţie de peste 25 milioane euro, apartamentele din prima etapă urmând să fie disponibile în acest an la preţuri începând de la 41.000 euro.

Prima etapă a proiectului cuprinde şapte blocuri cu patru etaje totalizând 420 apartamente, de una, două şi trei camere. Lucrările la primele două blocuri sunt deja în curs de execuţie, termenul de predare fiind luna decembrie 2010, se arată într-un comunicat al organizatorilor târgului imobiliar Project Expo.

Preţurile de achiziţie a locuinţelor din prima fază a proiectului, denumită Scandinavia Residence, pornesc de la 41.000 euro, cu TVA de 5% inclus, şi având un loc de parcare gratuit. Acest proiect va fi lansat la târgul imobiliar Project Expo, care va avea loc în perioada 7-9 mai la Palatul Copiilor din Bucureşti.

Scandinavia Residence face parte, împreună cu ansamblul Fortuna Residece, din proiectul WRP West Residential Park, care va cuprinde un număr total de 714 unităţi locative şi va atrage o investiţie de peste 25 milioane euro.

Potrivit datelor publicate pe site-ul fondului, Ahlstrom Capital va construi proiectul pe un teren de circa 22.000 de metri pătraţi, pe care îl deţine din 2008.

Fondul de investiţii Ahlstrom Capital are 216 acţionari, instituţii financiare şi persoane fizice şi deţine clădiri de birouri în Finlanda, precum şi imobile industriale în Estonia şi Olanda.

SURSA: Mediafax