Reacția Gabriele Firea vine după ce Nicuşor Dan, candidatul PNL-USR PLUS a afirmat că actuala administraţie a atras fonduri europene de doar câteva zeci de milioane de euro.
Astfel, potrivit primarului General, lucrurile stau cu totul și cu totul diferit, iar tot ce s-a vehiculat până acum este o minciună.
Totodată, Gabriela Firea prezintă pe pagina de facebook, realizările făcute în cei patru ani la PMB.
„Vești bune pentru bucureșteni! Purul adevăr! Am atras fonduri europene de aproape 1 MILIARD de euro transport, mediu, termoficare. Este un lucru cert și verificabil! Chiar și dumneavoastră, domnule contracandidat, puteți verifica, când nu sunteți ocupat să luptați dezinteresat pentru “fratele Câine”.
Mințiți când afirmați că am atras doar 30 de milioane de euro fonduri nerambursabile. Cred că nu faceți diferența între atragere de fonduri și decontare. Dar nu e datoria mea să vă învăț.
La fel cum mințiți bucureștenii cu privire la fondurile europene pentru consolidări! Riscul seismic nu poate beneficia de finanțare europeană. Am investit fonduri locale fara precedent la acest capitol”, scrie Firea.
Realizările Gabrielei Firea
Primarul General continuă postare și cu realizări din domeniul transportului și termoficării.
”În celelalte domenii, asta am făcut eu și echipa mea în ultimii patru ani:
1. Transport public modern – autobuze hibrid, troleibuze, tramvaie, autobuze electrice și stații de încărcare
– 14 proiecte cu finanțare prin POR și prin Fondul de Mediu, în valoare de 368,6 milioane euro, din care aproximativ 276 de milioane euro reprezintă fonduri nerambursabile
2. Termoficare – 278 milioane euro, fonduri nerambursabile pentru modernizarea a 200 de km de conductă de transport a energiei termice.
– Proiectul a fost pregătit și depus spre finanțare în acest mandat, în prezent a trecut de etapele de evaluare.
Finanțarea provine din POIM (Programul Operațional Infrastructură Mare) 2014-2020.
3. GLINA 2 – Am deblocat cel mai mare proiect de mediu din România și Europa de Est, în valoare de aproximativ 390 milioane euro, finanţat prin POIM 2014-2020.
• Este un proiect amplu, cu mai multe componente:
– extinderea staţiei de epurare, cea mai mare din România
− construcţia unui incinerator de nămol
− reabilitarea principalelor colectoare de ape uzate din Bucureşti.
4. APĂ şi CANALIZARE – Cartierele Ghidigeni, Olteniței, Cheile Turzii și Henri Coandă beneficiază de apă potabilă de calitate și de servicii de canalizare, finanțate din fonduri europene – proiecte utile pentru 18.000 de bucureșteni.
• Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 70 de milioane de euro, din care fonduri nerambursabile de aproape 40 de milioane euro”, mai scrie Firea pe Facebook.
Sursă foto: INQUAM/Alexandru Bușca