"Fac apel la deţinătorii de mijloace de publicitate (panouri, structuri volumetrice, primatice, TV screen-uri, mesh-uri) să ia toate măsurile de punere în siguranţă a acestora, astfel încât să nu reprezinte un pericol pentru cetăţeni. De asemenea, şantierele, lucrările edilitare deschise în Capitală trebuie asigurate, împrejmuite şi semnalizate corespunzător, iar operatorii de cabluri sau servicii publice trebuie să aibă echipe de intervenţie în teren, astfel încât să acţioneze, în caz de nevoie, pentru soluţionarea imediată a unor eventuale incidente. Echipe mobile ale Poliţiei Locale vor monitoriza în teren structurile publicitare, şantierele deschise în Capitală şi vor lua măsuri imediate în cazul în care acestea pot reprezenta factori de risc pentru siguranţa cetăţenilor", a declarat Firea, potrivit Agerpres.
Totodată, primarul a mai solicitat în mod expres echipelor de intervenţie ale Administraţiei Străzilor să verifice semafoarele sau indicatoarele rutiere şi să intervină rapid dacă acestea vor fi afectate de vânt, iar ALPAB şi ADP-urile de sector să acţioneze pentru îndepărtarea deşeurilor vegetale din spaţiile pe care le administrează.
Pentru a evita pericolul producerii de accidente, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) recomandă cetăţenilor să nu stea lângă construcţii improvizate, corturi, schele, şantiere de construcţii sau lângă clădiri care prezintă urme evidente de degradare, să nu atingă firele căzute pe pământ şi să-şi asigure elementele de construcţii.
PMB reaminteşte că pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon gratuit 0800.800.868 unde aceştia pot sesiza problemele apărute în urma fenomenelor meteo extreme.