Programatorul Nicholas Nethercote  a scris pe blogul oficial că Firefox 7 foloseşte cu 30% mai puţină memroie RAM decât Firefox 6, iar uneori chiar cu 50%. Acest lucru se datorează unui JavaScript garbage collector. Acest modul integrat goleşte memoria de elementele care nu mai sunt necesare, mai ales cand este inactiv şi nu încarcă pagini web.
“Consumul de memorie RAM va rămâne stabil dacă sunt deschise mai multe tab-uri şi va scădea  atunci când vor fi închise, scrie Nethercote. În prezent, Firefox consumă foarte multă memorie atunci când sunt deschise mai multe tab-uri şi păstrate astfel pentru o perioadă lungă de timp.

Nethercote a lăudat şi proiectul MemShrink, care reprezintă efortul Mozilla de a îmbunătăţi modul în care Firefox foloseşte memoria RAM. Acesta a mai scris că Firefox 8 va folosi şi mai puţină memorie RAM, deşi nu este sigur dacă acesta va fi disponibil anul acesta.

Mozilla a început, anul acesta, un program de lansări accelerate, program menit să asigure update-uri mai frecvente, prin adaugarea unor noi caracteristici, pe măsură ce browser-ul se află în diferite stadii de dezvoltare.