Investitorul își va reduce în acest fel și gradul de îndatoare, care în acest moment este de 54,6%, ținta companiei fiind de 35%. Prin intermediul acestui plasament, compania a anunțat că a atras o serie de investitori instituționali, atât noi cât și deja existenți, acest lucru contribuind la extinderea lichidității acțiunilor companiei înainte de mutarea pe piața principală a Bursei de Valori din Londra, planificată pentru anul 2018. Momentan, Globalworth este listat pe piața alternativă a Bursei de la Londra.
Printre investitorii atrași în companie se numără și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care a preluat 4,4% din Globalworth, ca urmare a acestei majorări de capital. Până acum, banca a investit 7,5 mld. euro în circa 400 de proiecte din România.
Atragerile de capital realizate de companie în decembrie 2016 şi iunie 2017 au condus la un disponibil de cash de circa 284,3 mil. euro la finalul primului semestru al acestui an, însă planurile de expansiune ale acesteia necesită şi mai mult capital. Globalworth va finaliza în această lună achiziţia a cel puţin 50,01% din compania poloneză Griffin Premium, contra unei sume de circa 250 mil. euro.
„De anul viitor, probabil, nivelul de investiţii va fi împărţit în mod egal între România şi Polonia“, a declarat recent Dimitris Raptis, deputy CEO Globalworth, într-un interviu acordat revistei Capital.
CITIȚI ȘI Efectul Brexit: România se confruntă cu o cerere fără precedent de sedii pentru multinaţionale
Compania a finalizat prima clădire de birouri din cadrul Globalworth Campus, proiect amplasat în spatele staţiei de metrou Pipera din Bucureşti, unde de la începutul anului viitor se vor muta angajaţii Amazon şi va finaliza cel de-al doilea imobil din complex tot în primele luni din 2018. În plus, Globalworth lucrează, alături de firma omului de afaceri Simon Roth, la construcţia noului sediu al Renault din Militari.
„Analizăm şi alte proiecte din oraş. Analizăm o serie de oportunităţi, atât proiecte ce pot fi dezvoltate, cât şi active funcţionale“, spune Raptis.
Investitorul deţine nouă proiecte de birouri funcţionale în Bucureşti, un parc logistic în Timişoara, o unitate de distribuţie a Dacia şi două turnuri cu locuinţe, a căror valoare a depăşit un miliard de euro la finalul lunii iunie.