Firma Voiajor SRL din Târgu Mureş, care a cumpărat recent hotelul Transilvania din Târgu Mureş, este în negocieri avansate pentru preluarea a două hoteluri din Dubai, potrivit directorului firmei, Florin Vlas.

Valoarea celor două hoteluri din Dubai este în jur de 8-9 milioane de euro, bani care provin din credite bancare şi surse proprii. Dacian Vlas, fiul omului de afaceri Florin Vlas, care deţine compania Voiajor SRL, nu consideră această investiţie riscantă, ba dimpotrivă: „Era riscantă dacă le cumpăram acum doi ani, la preţurile de atunci, însă în prezent este o investiţie bună, pentru că preţurile au scăzut foarte mult”, a declarat, pentru capital.ro, Dacian Vlas.

Cele două hoteluri pe care intenţionează să le cumpere au patru şi cinci stele şi 120, respectiv 170 de camere.

Potrivit acestuia, 2009 a fost un an foarte bun pentru compania pe care o controlează împreună cu familia sa. „Este surprinzător, însă în acest an de criză am avut o creştere de 20%, ca grad de ocupare şi rulaj, datorată unor contracte bune, încheiate anul trecut. Suntem un caz special se pare”, a spus Dacian Vlas. 

Planuri de extindere în 2010

Mai mult, el a precizat că în anul care urmează, compania va continua extinderea, iar pentru achiziţii de hoteluri vizează pieţele din Cluj, Braşov, Constanţa, dar şi Bucureşti şi în străinătate.  

Firma Voiajor SRL, deţinută de familia Vlas, are în proprietate în oraşul de reşedinţă două hoteluri clasificate la trei stele, Voiajor, cu 35 de camere şi Business, cu 54 de camere.

Firma a cumpărat săptămâna trecută, de la omul de afaceri Josef Goschy, hotelul Unita din Târgu Mureş, care are 78 de camere şi este clasificat la două stele.

Voiajor SRL a avut anul trecut o cifră de afaceri de 10,8 milioane de lei şi un profit net de 423.000 lei.