Situatia grava prin care trece economia autohtona, in general, si domeniul constructiilor in particular, a adus multe firme de profil in pragul falimentului, astfel ca acestea au decis sa actioneze guvernul in instanta pentru a-si recupera banii datorati.

Mai concret, firmele de constructii la care statul roman are datorii au adresat Executivului un ultimatum, care expira la 30 martie, data pana la care trebuiesc achidate restantele.

„Este un cerc vicios din care doar firmele ies pagubite. Statul nu si-a platit datoriile catre firmele de constructii care au prestat servicii pentru acesta.

In acelasi timp, tot statul cere acestor firme sa-si plateasca taxele si impozitele. Constructorii nu au cum sa-si plateasca darile pentru ca statul nu si-a onorat datoriile.

Chiar si in aceste conditii, autoritatile penalizeaza societatile restante, unele dintre ele devenind chiar falimentare din aceste motive” a declarat marti vicepresedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ioan Mintas.