Comisarii Gărzii Financiare au suspendat activitatea a 33 de societăţi comerciale din Bucureşti, pentru o perioada de trei luni, informează Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Măsura a fost luată după un control în ziua de 13 mai, care a vizat activitatea comercianţilor de legume-fructe.

Verificările au fost efectuate în cinci zone agro-alimentare din Capitală, fiind controlaţi 43 de agenţi economici. Pentru deficienţele de ordin financiar-fiscal constatate au fost aplicate amenzi contravenţionale în valoare de 262.000 lei.

Totodată, au fost confiscate sume în numerar totalizând 8.900 lei. În 33 de cazuri, motivat de nedotarea cu casa de marcat fiscală sau neutilizarea acesteia, s-a luat măsura suspendării activităţii pentru o perioada de trei luni sau până la dotarea cu casă de marcat.

Garda Financiară avertizează operatorii economici asupra obligativităţii utilizării aparatelor de marcat pentru toate vânzările, pentru a evita măsura suspendării activităţii şi recomandă clienţilor să solicite bonul fiscal de fiecare dată când achiziţionează produse din unităţile de vânzare cu amănuntul.

SURSA: Agerpres