Fitch a confirmat, vineri, ratingul băncii portugheze Millennium pentru datoriile pe termen lung la nivelul „A+”, cu perspectivă stabilă, precum şi restul calificativelor, cu excepţia ratingului individual, care a fost revizuit în scădere de la „B/C” la „B” din cauza mediului de afaceri dificil.

Calificativul pentru datoriile pe termen scurt a fost menţinut la „F1”, cel de sprijin la nivelul „2” iar plafonul de sprijin la „BBB”, se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Revizuirea în scădere a ratingului individual reflectă dificultăţile cu care se va confrunta banca pentru menţinerea profitabilităţii şi a calităţii activelor, în actualul mediu economic dificil

Perspectiva stabilă indică opinia că, pe termen lung, performanţele operaţiunilor bancare vor fi bune.

Riscul revizuirii în scădere a ratingului pentru datoriile pe termen lung ar putea apărea dacă va avea loc o înrăutăţire a condiţiilor pe principalele pieţe, respectiv în Portugalia, Polonia şi Grecia.

Profitul net al grupului Millennium bcp a crescut în primul semestru cu 45,5%, la 145,5 milioane de euro, susţinut de elementele excepţionale, dar a fost sub aşteptări, în condiţiile reducerii marjelor cu 20%.

Cel mai mare grup financiar privat din Portugalia este prezent în România prin Millennium Bank, care şi-a început activitatea pe piaţa locală în octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în alte opt oraşe.

Grupul portughez are o reţea de peste 1.700 de unităţi în 15 ţări şi peste 22.000 de angajaţi.

SURSA: Mediafax