Ratingul "BBB minus" este de tip "investment grade" (recomandat pentru investiţii), în timp ce "BB plus" este din categoria ''junk'' (nerecomandată pentru investiţii). 

În ultimii cinci ani ratingul Ungariei a fost sub nivelul "investment grade" (recomandat pentru investiţii). Acum Ungaria este la acelaşi nivel cu România, Bulgaria, şi Rusia. Agenţiile de evaluare financiară Moody's Investors Service şi Standard & Poor's încă atribuie Ungariei un calificativ din categoria ''junk'' (nerecomandată pentru investiţii). 

De asemenea Fitch a îmbunătăţit ratingul obligaţiunilor guvernamentale ale Ungariei pe termen lung în valută de la "BB plus" la "BBB minus" şi a confirmat ratingul pentru obligaţiunilor guvernamentale ale Ungariei pe termen lung în în monedă locală la "BBB minus". 

Plafonul de ţară al Ungariei a fost revizuit în creştere, de la "BBB" la "A minus" iar calificativul pe termen scurt în valută a fost îmbunătăţit la "F3", de la "B". 

Ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga, se aşteaptă ca în urma deciziei Fitch şi agenţiile de evaluare financiară Moody's şi Standard & Poor's să revizuiască în creştere ratingul ţării. 

Datoria generală guvernamentală brută ar urma să se situeze la 73,2% din PIB până în 2017, în scădere de la 75,3% din PIB la sfârşitul lui 2015, şi faţă de nivelul record de 80,8% din PIB în 2011. Înăsprirea politicii fiscale este compatibilă cu o scădere graduală a datoriei guvernamentale, se arată în comunicatul Fitch. 

Decizia Fitch de a revizui în creştere ratingul Ungariei este pozitivă pentru pieţe dar încă mai trebuie multe de făcut pentru o reacţie pozitivă pe termen lung. Dar este o decizie importantă în sensul că pieţele recunosc că statele de la periferia Europei, cum ar fi Ungaria, şi-au îmbunătăţit semnificativ situaţia, a explicat analistul Bruce McCain, de la Key Private Bank în Cleveland. 

Fitch se aşteaptă ca avansul economiei Ungariei să încetinească la 2,1% în 2016, de la 2,9% în 2015, menționează Agerpres.