Agenţia de evaluare financiară Fitch a plasat ratingul ING Asigurări în categoria „Rating Watch Negative” (sub observaţie, cu perspectivă negativă) cu posibilitatea de a efectua noi reduceri ale ratingului.

Ratingul grupului ING a fost confirmat la „A”, dar perspectiva acestuia a fost modificată la „negativă”, de la „stabilă”.

Fitch a atribuit ING Group ratingul de sprijin „1” şi ratingul de sprijin guvernamental „A”, aceste calificative referindu-se la posibila intenţie a acţionarilor de a sprijini compania, precum şi la potenţialul acestora de a o susţine, respectiv la eventualitatea ca grupul să primească ajutor de la guvern şi la capacitatea statului de a oferi un astfel de ajutor, precizează Mediafax.

„Deciziile de rating reflectă anunţul ING Group privind intenţia de a renunţa la operaţiunile de asigurări până la sfârşitul anului 2013. În prezent, ING Group, compania-holding, are două subsidiare majore: ING Bank, care operează majoritatea diviziilor bancare ale grupului, respectiv ING Verzekeringen, care cuprinde activităţile de asigurări”, se arată într-un comunicat al Fitch.

SURSA: Mediafax