Dumitru Buzatu, văzut la TV de fiul său
Fiul lui Dumitru Buzatu a aflat despre arestarea tatălui său care ce a fost prins cu o șpagă de peste un milion de lei de la televizor. El s-a declarat surprins de eveniment.
Fiul lui Dumitru Buzatu, Tudor, a povestit marți la Antena 3 ce a discutat la telefon cu tatăl său. Buzatu senior a avut dreptul să orbească la telefon cu fiul său. Fostul șef al CJ Vaslui a fost arestat preventiv în urma flagrantului în care a fost prins cu o presupusă mită de 1,25 milioane lei în portbagajul mașinii.
Tudor Buzatu, care a demisionat din Guvern după arestarea tatălui său, a declarat că a aflat de la televizor despre arestarea șefului CJ Vaslui.
”Eram în Vaslui în momentul în care au început perchezițiile DNA. Eu am aflat de la televizor, ca să fiu sincer”, a declarat acesta. „Eu locuiesc separat de tatăl meu”, a precizat Tudor Buzatu, fost secretar de stat la SGG.
Fiul liderului CJ Vaslui a povestit și ultima discuție pe care a avut-o cu tatăl său. Dumitru Buzatu l-a rugat să aibă grijă de animalele de la ferma sa.
„Am vorbit ieri. A avut dreptul la apel telefonic. Mi-a spus să am grijă de animalele lui, de fermă, să văd ce fac mai departe. Să-mi cresc copilul, să îmi văd de viața mea”, a declarat el.
Tudor nu a vorbit despre faptă cu tatăl său
În ceea ce privește flagrantul, Tudor Buzatu a declarat că nu a avut altfel de discuții cu tatăl lui. El a mai precizat că nu a fost să îl vadă pe tatăl lui, deoarece acesta nu are dreptul la vizite.
„Nu am vorbit despre asta. Și plus de asta este un atribut pe care îl are justiția. Ei vor hotărî vinovăția, nevinovăția, veridicitatea, felul cum s-au întâmplat lucrurile. Până la judecarea apelului, la măsura arestării preventive nu poate primi vizite. A fost doar apărătorul”, a indicat acesta.
Potrivit lui Tudor Buzatu, Dumitru Buzatu este într-o stare emoțională relativ bună.
”Este într-o stare normală pentru un om care este arestat preventiv. Este într-o stare OK”.
Judecătorul care a decis arestarea preventivă a social-democratului Dumitru Buzatu a oferit mai multe explicații despre motivarea sa. Potrivit acestuia, lăsarea în libertate a inculpatului „ar afecta grav încrederea opiniei publice în capacitatea organelor judiciare”.
Judecătorul precizează că există probe temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit infracțiunile pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale și punerea în mișcare a acțiunii penale. Judecătorul spune că infracțiunea este dovedită de mijloacele de probă administrate în cauză.