In scurt timp, acestia au reusit sa deschida primul magazin de computere in Bucuresti, iar din acel moment „fenomenul Flamingo” nu a mai cunoscut nici o piedica in dezvoltarea sa, pana in momentul de fata.
Intre timp, micuta afacere de apartament s-a transformat intr-un adevarat imperiu, iar dintr-o singura companie s-a ajuns la un adevarat holding, care in primele noua luni ale anului 2001 a realizat o cifra de afaceri de peste 31 milioane dolari, compania avand sa estimeze o cifra de afaceri totala pentru anul 2001 de 50 milioane USD.
In ciuda succesului evident si a liniei ascendente, acum o saptamana o stire care a ravasit piata de specialitate avea sa „rasufle” tocmai din interiorul companiei. Marius Ghenea, presedinte Flamingo si actionar majoritar, si-a anuntat retragerea din companie, aparent fara nici un motiv.
„Retragerea mea este o decizie personala, motivata de o extrema oboseala acumulata in ultimii ani si ea nu reprezinta, in opinia mea, nici o problema pentru Flamingo, care este in acest moment o organizatie bine articulata si care se poate ridica si in viitor la inaltimea furnizorilor, clientilor si partenerilor sai. De la 1 ianuarie 2002 voi iesi din structura de conducere si de actionari a firmei, tranzactionand actiunile detinute in prezent, prin vanzare catre ceilalti actionari ai firmei, in principal catre dl Dragos Cinca, colegul si prietenul meu, actionar majoritar si CEO al grupului. El va continua sa conduca valoroasa echipa Flamingo catre noi succese, asa cum a facut-o si pana in prezent”, a declarat Marius Ghenea, inainte sa dispara, si la propriu si la figurat, brusc si irevocabil.
Evenimentul nu ar fi fost decat o miscare normala intr-o companie, motivata de o oboseala extrema. Insa bomba avea sa apara la doar cateva zile dupa decizia presedintelui Flamingo. O alta persoana cu nume greu in cadrul companiei avea sa isi anunte retragerea din companie, de data aceasta fara declaratii de presa sau tam-tam. Cotiso Hanganu, marketing manager si una dintre cele mai importante persoane din angrenajul companiei, a decis sa opteze pentru aceeasi varianta ca si fostul presedinte Flamingo.
Desi am incercat sa „smulgem” o declaratie oficiala a acestuia, nu am reusit sa aflam o pozitie oficiala, cum nici pe Marius Ghenea nu am reusit sa il mai contactam, compania manifestand o grija deosebita in „protejarea” sa.
In acest context, este cat se poate de interesant ce se va intampla in viitorul apropiat in interiorul companiei lider intre distribuitorii de computere romani.
Pana atunci, Holdingul Flamingo ramane piesa de rezistenta a Romaniei in domeniul distributiei, cu prezente in sapte tari din regiune si chiar cu un subsidiar in Uniunea Europeana, in Olanda.
Compania continua sa-si mareasca veniturile intr-un ritm alert, an dupa an, mult mai rapid decat media industriei IT din Balcani. Marile investitii facute de companie in anul 2000, cum ar fi extinderea prin noi subsidiare in zona si inaugurarea noului sediu central, au ponderat cresterea profitului, insa venitul total estimat pentru anul 2001 este de 52 milioane. USD, mentinand rata de crestere compusa, pe termen mediu, pentru Flamingo, la aproximativ 50%.
Prin rata de crestere estimata pentru acest an, prin cifrele deja realizate si prin potentialul de crestere existent pentru urmatorii trei ani, Flamingo se situeaza in topul companiilor IT din Balcani.
Cu atat mai surprinzatoare este decizia lui Marius Ghenea, fondator si actionar majoritar al Flamingo de a renunta. Acesta a declarat in incheiere: „Sunt convins ca Flamingo, un nume care a scris deja o poveste de succes unica nu doar pentru industria IT din Romania, ci si pentru industria de profil din intreaga Europa de Est, va continua sa adauge noi si frumoase capitole”.
Flamingo a ramas fara presedinte
29 noiembrie 2001, 12:00
Ultima modificare în 29 noiembrie 2001, 14:00
In scurt timp, acestia au reusit sa deschida primul magazin de computere in Bucuresti, iar din acel moment "fenomenul Flamingo" nu a mai cunoscut nici o piedica in dezvoltarea sa, pana in momentul de fata. Intre timp, micuta afacere de apartament s-a transformat intr-un adevarat imperiu, iar dintr-o singura companie s-a ajuns la un adevarat holding, care in primele noua luni ale anului 2001 a realizat o cifra de afaceri de peste 31 milioane dolari, compania avand sa estimeze o cifra de afaceri t
Etichete: arhiva,
flamingo
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Publicat in categoriile: Arhiva
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Pentru comentarii sau drept la replică, ne puteți contacta pe pagina noastră de Facebook