Retailerul IT&C Flamingo International a anunţat astăzi noua componenţă a  Consiliului de Administraţie  care va fi condus de Adrian Olteanu, ales în funcţia de preşedinte.

Noii membri, cu un mandat de trei ani, sunt Alexander Bogdan Adamescu, Ovidiu Iustin Boţocan, Sorin Nicolae Manea, Adrian Olteanu şi Nicoleta Teodorescu, foştii membri fiind revocaţi din funcţie. Preşedinte al consiliului de administraţie a fost numit Adrian Olteanu.

Sorin Nicolae Manea este director general al firmei Midfair Management Services, acţionar semnificativ al companiei. Alexander Bogdan Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu a fost propus de firma Nova Trade. Ovidiu Boţocan este consiler juridic al Unirea Shopping Center şi administrator la firmele de construcţii Baumeister şi Panconstruct, controlate de Dan Adamescu. Nicoleta Teodorescu este director al Departamentui Juridic Intern la Asigurare-Reasigurare Astra, firmă controlată de asemenea de Adamescu. Dan Adamescu deţine, potrivit celor mai recente raportări remise BVB, 17,54% din acţiunile Flamingo.

Dragoş Cincă, cel mai mare acţionar

Vechiul CA era format din Alexander Adamescu, Dragoş Cincă, fondatorul Flamingo, Dragoş Simion, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie, Jiri Rizek, fost director executiv, Andrey Kruglyklin şi Ştefan Treiber. Cincă este cel mai mare acţionar al Flamingo, controlând, potrivit celor mai recente raportări, 25,19% din titlurile companiei.

„Dezvoltarea Flamingo se bazează pe sprijinul tuturor partenerilor de business – acţionari, bănci, furnizori sau proprietari de spaţii comerciale, care au acceptat invitaţia noastră de a avea o abordare comună, marcată uneori de concesii semnificative din partea ambelor părţi, pentru a putea depăşi împreună această perioadă de criză. Noua structura a Consiliului de Administraţie reflectă schimbările petrecute în cadrul Flamingo International în ultima perioadă de timp, modificări menite a revitaliza compania şi a o pregăti pentru un nou ciclu de dezvoltare” , a declarat Adrian Olteanu.

Flamingo International a anunţat la începutul acestei săptămâni semnarea unui acord de principiu cu ING Bank N.V. Amsterdam – Bucharest Branch (ING) privind restructurarea datoriei financiare. Cele două companii au agreat liniile directoare ale restructurării contractului datând din anul 2001 în baza căruia Flamingo beneficiază în prezent de o linie de finanţare de aproximativ 17,5 milioane euro, urmând ca elementele de detaliu şi implementarea concretă a restructurării să fie agreate în perioada imediat următoare.

Adrian Olteanu, în companie din 2003

Adrian Olteanu a fost implicat, începând cu anul 2003, în cele mai importante proiecte ale companiei, incluzând listarea la Bursă, achiziţia Flanco şi integrarea acesteia în structurile Flamingo International sau în proiectul actual de restructurare a companiei.

În perioada 2001 – 2003, a ocupat funcţia de Business Analyst în cadrul United Management Technologies şi din 2003 a devenit parte a echipei Flamingo, preluând functia de Analist Financiar. În perioada 2005 – 2007, a deţinut funcţia de Business Controller în cadrul Grupului Flamingo şi în aceeaşi perioadă a absolvit masterul de Administrare a Afacerilor, programul Româno-Canadian, specializat în Finanţe. Începând cu anul  2007, Olteanu a ocupat funcţia de Chief Operations Officer, iar din luna august a  acestui an a preluat funcţia de director general adjunct al retailerului.

SURSA: Flamingo