Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo International a investit 500.000 de euro in deschiderea unui magazin Flanco World la Buzau. Acesta este situat in cadrul complexului comercial Kaufland Buzau si va fi deschis pentru public incepand cu 10 decembrie. Noul Flanco World Buzau are o suprafata de 1.500 metri patrati.

Conform oficialilor companiei, 25-30% din cifra de afaceri a Flamingo international din acest an este asigurata de vanzarile ce vor fi optinute in perioada Sarbatorilor de iarna. Astfel, compania vizeaza deschiderea noilor unitati Flanco World in timp util pentru a intampina cererea in crestere.

Retailerul se asteapta in acest an la vanzari de 200 milioane de euro, in scadere cu 5% fata de estimarile initiale, de 210 milioane de euro. Aceasta schimbare a fost detreminata de impactul psihologic pe care le-au avut mesajele privind criza financiara in randul clientilor. La aceasta se adauga si noile norme de crediatare ale BNR care fac mult mai dificla obtinerea unui credit.

In 2007, Flamingo International a inregistrat un profit de 528.000 de euro si o cifra de afaceri de 171 mil. euro.

Flamingo International se afla pe piata din Romania incepand din anul 1994, axandu-se pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Din 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.

Sursa: Flamingo International