Retailerul de electronice, electrocasnice si IT&C Flamingo International, a înregistrat vânzări de 100 milioane de lei în primul trimestru al anului, peste media pieţei specializate de IT&C, şi se aşteaptă la o revenire a pieţei în a doua jumătate a anului, prognozând un decembrie 2009 mai bun decât cel de anul trecut.

Flamingo International a raportat vânzări de 100 milioane lei, aferente primului trimestru din 2009, atingând astfel valorile bugetate anterior. Vânzările pe retail ale companiei au înregistrat un declin de 34% comparativ cu anii precedenţi – ceea ce reprezintă o evoluţie peste cea a pieţei, care a scăzut cu 40%.

„În ciuda acestor cifre, datorită reorganizării din structura costurilor operaţionale, compania va reuşi să încheie anul cu un EBITDA pozitiv”, au anunţat reprezentanţii companiei.

Preţurile în scădere vor atrage mai mulţi clienţi

Oficialii companiei se aşteaptă la o redresare a trendului actual de pe piaţa de profil, în a doua jumătate a anului. Acest lucru va fi determinat şi de ieftinirile semnificative ale anumitor categorii de produse.

Această evoluţie a preţurilor a făcut ca produse precum televizoarele LCD, camerele foto şi video, notebook-urile etc. – să atingă un nivel al preţurilor similar cu cel din ţările vestice sau chiar din Statele Unite.

Conform reprezentanţilor companiei, acest factor ar trebui să încurajeze consumatorii să achiziţioneze produse din România, având în vedere şi serviciile disponibile local, precum garanţia.

În acest moment, numărul de magazine din portofoliul Grupului Flamingo a atins 90 de unităţi, dintre care 29 sunt magazine Flanco World, deschise sub conceptul de magazin de mari dimensiuni.

Flamingo – evoluţie bună pe BVB

În această lună, compania a avut o evoluţie bună şi pe Bursă, situându-se în top 5 al companiilor cu cea mai mare creştere.

„Din punctul nostru de vedere, evoluţia pozitivă a companiei pe Bursa de Valori demonstrează că Flamingo International este o organizaţie stabilă şi de încredere, care se bucură de sprijinul şi încrederea băncilor şi a acţionarilor”, a afirmat Jiri Rizek (foto), CEO Flamingo International.


Flamingo International se afla pe piata din Romania incepand din anul 1994, axandu-se pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice. Din 2005, compania Flamingo International este cotata la Bursa de Valori Bucuresti, devenind astfel prima si singura companie din industrie prezenta pe piata de capital.

SURSA: Flamingo International