Flamingo International, deţinătorul Flanco International, a anunţat decizia Tribunalului Bucureşti de aprobare a intrării în reorganizare judiciară, începând cu 10 decembrie 2009. Casa de Insolvenţă Transilvania a fost numită administator judiciar. Ca urmare a deciziei instanţei, executarea demarată în data de 9 decembrie de către ING a fost stopată.

„Compania îşi desfăşoară în acest moment activitatea în mod normal, toate magazinele fiind operaţionale şi pregătite pentru vârful de sezon. Aprobarea de astăzi a demarării procedurii de insolvenţă înseamnă intrarea într-o nouă etapă pentru compania noastră, presiunea din partea creditorilor fiind acum atenuată, astfel încât să ne putem concentra pe eficientizarea activităţii. Vom continua să oferim clienţilor noştri din toată ţara cele mai bune servicii, sprijiniţi de principalii parteneri şi de o echipă de vânzări în continuă perfecţionare”, a declarat Adrian Olteanu, Preşedintele Flamingo International.

Negocieri eşuate cu ING, banca a demarat ieri executarea silită

„În ciuda eforturilor intense, negocierile cu ING au eşuat, solicitarea Flamingo de reducere suplimentară a datoriei fiind refuzată, banca luând decizia de a demara astăzi executarea silită a stocurilor aflate în unele magazine ale companiei. În acest context, în ciuda faptului că întreg planul de redresare a companiei se află în stadiul final de implementare, am luat decizia de a proteja compania împotriva creditorilor prin declanşarea procedurilor de reorganizare judiciară”, declarau ieri reprezentanţii Flamingo.

Retailerul mai preciza că în ultimele 3 luni, compania a derulat negocieri dure şi intense cu băncile finanţatoare pentru restructurarea creditelor, în direcţia diminuării lor, convertirii în alte instrumente financiare decât cele standard sau chiar obţinerii de bani suplimentari.

DETALII:
Citeşte şi Flamingo intră în insolvenţă după ce ING a demarat executarea silită.