Flanco Holding a vândut la Bursă, miercuri, mai multe pachete de acţiuni ale Flamingo International (FLA), tranzacţii prin care şi-a redus participaţia de la 10,6% la mai puţin de 5% din capitalul social al retailerului de electronice şi electrocasnice, potrivit unei raportări remise BVB.

Flanco Holding a anunţat Bursa că şi-a redus participaţia la mai puţin de 5% din capital, fără să dea detalii despre numărul de acţiuni vândute şi valoarea tranzacţiilor.

În şedinţa bursieră de miercuri au fost transferate acţiuni reprezentând 6,56% din capitalul Flamingo, în valoare de 1,2 milioane lei. Titlurile au fost vândute la preţuri care au variat între 0,024 lei şi 0,0279 lei. Cotaţia minimă a fost cu 11% sub ultimul preţ de marţi, de 0,027 lei, în timp ce maximul s-a plasat cu 3,33% peste referinţă.

Flamingo are un capital social de 77,9 milioane lei, divizat în 779 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,1 lei.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, niciunul dintre acţionarii companiei nu a anunţat achiziţia titlurilor vândute de Flanco Holding.

Potrivit celor mai recente raportări, cel mai important acţionar al Flamingo este Dragoş Cincă, acesta controlând 25,19% din titluri.

În structura acţionariatului se mai regăsesc QVT Fund, cu 22% din acţiuni, în timp ce omul de afaceri Dan Adamescu are, prin intermediul firmelor pe care le controlează – Asigurare Reasigurare Astra şi Nova Trade – acţiuni reprezentând 17,5% din capital. Alături de aceştia, din acţionariat mai face parte omul de afaceri Alexandru Ion Ţiriac, care are 5,12% din acţiuni.

Titlurile Flamingo erau tranzacţionate în partea a doua a şedinţei de joi la 0,0259 lei, preţ cu 3,6% mai mare decât ultima cotaţie de miercuri. Tranzacţiile cu acţiunile companiei însumau 138.000 de lei.

SURSA: Mediafax