Disconfortul creat călătorilor Metrorex de greva generală declanşată marţi a determinat o serie de organizaţii să ia atitudine. Acestea au realizat, miercuri seara, timp de 5 minute, un flashmob în Piaţa Universităţii.

Întâlnirea din Piaţa Universităţii nu a fost anulată, deşi, cu o oră înainte de această acţiune, Tribunalul Bucureşti a decis că greva sindicaliştilor de la Metrorex este ilegală. Cei circa 25 de tineri care au ajuns până la urmă în Piaţa Universităţii au rupt pe rând cartele de metrou şi coli de hârtie cu imaginea unei cartele de metrou imprimată pe acestea.

Potrivit unuia dintre organizatorii acestei acţiuni de „protest occidental”, la fântâna arteziană de lângă Universitate erau aşteptate peste 100 de persoane.

Ideea unui flashmob a fost lansată în cursul dimineţii zilei de miercuri, cu următorul mesaj: „Diseară, la ora 19, la fântânile de la Universitate, protest împotriva grevei Metrorex. Ne adunăm, ne rupem în linişte cartelele de metrou, le strângem într-o pungă, să nu facem gunoi, şi plecăm acasă. Nu trebuie să dureze mai mult de 5 minute”.