Utilizatorii site-ului de photo-sharing Flickr, al celor de la Yahoo!, pot căuta acum printre patru miliarde de fotografii, conform blogului oficial al companiei.

Reprezentanţii Flickr, cel mai cunoscut site care găzduieşte fotografii (şi video), au anunţat, luni, că fotografia cu numărul patru miliarde a fost încărcată pe site de către utilizatorul „punimoe”.

Site-ul a ajuns la 4 miliarde de fotografii în numai cinci luni de la trecerea pragului de trei miliarde de imagini şi la 18 luni după postarea imaginii cu numărul două miliarde. Chiar dacă sună impresionant, numărul este mic în comparaţie cu cele 15 miliarde de fotografii raportate de Facebook în luna aprilie a acestui an.

Site-ul Flickr a fost creat în anul 2004 de compania canadiană Ludicorp şi a fost achiziţionat de Yahoo! un an mai târziu pentru 35 de milioane de dolari. Serviciul permite utilizatorilor să încarce fotografii stocate pe PC-uri sau direct de pe telefoanele mobile, să realizeze albume foto şi să posteze jurnale online. 

SURSA: blog.flickr.net