Generalul Florian Coldea a recunoscut în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București că a primi bani de la șeful Executivului din Albania. El spune că a avut un contract de consultanță.
Florian Coldea a primit bani de la premierul Albaniei
Generalul Florian Coldea a admis în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București că a primit fonduri de la premierul Albaniei și a solicitat acum ridicarea măsurii controlului judiciar, argumentând că aceasta îi împiedică desfășurarea activităților profesionale.
Generalul Coldea a explicat că a încheiat un contract de consultanță cu Guvernul Albaniei și a prezentat un document care confirmă încheierea acestuia, conform informațiilor furnizate de România TV.
El a afirmat că măsura preventivă a controlului judiciar impusă de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) îi blochează capacitatea de a lucra, deoarece îi interzice să părăsească țara.
De asemenea, el a exprimat temerea că ar putea pierde numeroase contracte dacă magistrații nu vor anula măsura preventivă. Decizia privind ridicarea controlului judiciar urmează să fie luată de către judecători.
Florian Coldea era plătit lunar cu 7.000 euro pentru servicii de consiliere
În urmă cu câteva săptămâni, presa din Albania a raportat că Florian Coldea primea un salariu lunar de 7.000 de euro pentru servicii de consiliere. Ulterior, a izbucnit un scandal major în Albania, după ce procurorii anticorupție din România au deschis un dosar penal împotriva lui Florian Coldea.
Grupul parlamentar al democraților din Albania a solicitat investigarea premierului albanez pentru trafic de droguri. Grupul a cerut clarificări privind legăturile dintre acesta și generalul Florian Coldea.
Potrivit presei albaneze, Florian Coldea ar fi ajutat pe Edi Rama să stabilească legături cu carteluri internaționale de droguri. Aici intră și cartelul Sinaloa din Mexic. Acest lucru ar putea explica de ce Albania a devenit un punct central pentru traficul de droguri în Europa.
Pe 24 mai, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă au fost supuși controlului judiciar pe cauțiune. Ei au fost acuzați că au solicitat 600.000 de euro de la omul de afaceri Cătălin Hideg. Ei urmau să-l ajute să obțină o condamnare cu suspendare într-un caz de fraudă cu fonduri europene.
Coldea și Dumbravă încearcă să obțină ridicarea controlului judiciar, care le impune diverse restricții, inclusiv interdicția de:
- a părăsi teritoriul României
- a avea orice formă de comunicare, directă sau indirectă, cu persoanele menționate în ordonanța de instituire a controlului judiciar